Precis som tidigare år har även årets julklapp blivit en teknikpryl. Elcykeln utmärker sig för att sticka ut bland tekniken, som ofta har fokuserat på hemelektronik. Detta är snarare en hybrid. Klimatsmart, effektivt, men ändå en suverän present för den som vill inkludera mer träning i sin vardag. Ett smart miljöval, men desto svårare att slå in!

VR-glasögon, Surfplattan och bakmaskinen har blivit klassiska exempel på populära julklappar. Även iPhone har toppat listorna, även om den aldrig officiellt har utsetts. Men i år har elcykeln fått bli årets julklapp. Har man inte råd att köpa den själv, varför inte gå ihop hela familjen? Det är en perfekt julklapp för den som behöver komma ut mer, som vill välja bort bilen men inte ge upp i de branta backarna.

Möjligheten att kombinera komfort och klimatmedvetenhet är det som gjort elcykeln till en självklar vinnare. Den förenar de tre megatrenderna urbanisering, reflekterandet över klimatförändringarna och hälsa.

Nyväckt intresse och högt försäljningsvärde

Årets julklapp har korats ända sedan 80-talet av HUI. Mobiltelefonen 1994, CD-skivan 1995 och 2009 års spikmatta. Någonstans i minnet verkar vi lagra de förra julklapparna. Men hur väljer man egentligen ut årets julklapp? På dagensmedia.se kan vi läsa följande:

Det finns vissa kriterier för att få utmärkelsen Årets julklapp: produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året. Produkten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i stort antal och produkten ska representera den tid vi lever.

Gå ihop hela släkten och köp en elcykel, det kommer garanterat att bli den store succén. Kanske låta tomten cykla in på den? Möjligheterna är oändliga!