När man ska iväg på kalas är det inte bara trevligt. Visst är det roligt att umgås med människor, äta god mat och fira men ofta kommer det med krav om present. För många är det egentligen inget konstigt, den behöver i sig inte vara dyr, men det kan vara väldigt svårt att komma på vad man ska ge bort.

Är man bjuden på kalas för ett barn, kanske är det en tillställning för släkten, är kläder alltid ett säkert kort. Eftersom det är något som alla behöver är det något som aldrig kan få fel. Visst kan storlekarna bli lite tokiga, men ett tips är att höra med föräldrarna vars barn man ska fira innan så att allt blir rätt. Ett bra märke som passar de flesta är kids-up som har rätt blandad stil så att man kan hitta något för alla barn.

Ofta tror man att barn inte vill ha kläder utan att man bara gör föräldrarna en tjänst, men hd.se har intervjuat barn om presenter:

Att få presenter på sin födelsedag gillar de flesta. Desto klurigare kan det vara att köpa till andra.Isabelle Angel i femman på Centrumskolan i Helsingborg fyller själv snart 11 år. Då önskar hon sig smycken, pyssel och kläder. När hon skulle köpa present till sin kompis sist blev det en fullträff.
– Min kompis älskar pyssel precis som jag, så det köpte jag.
Isabelle och hennes klasskompisar Johan Nydahl, Hugo Sternerson och Sara Hammarlund tycker att 100 kronor är ett lagom pris för en kompispresent.
– Till släktingar kan man lägga lite mer, tycker Sara som själv gillar att få böcker i paketen.