När det äntligen är dags att köpa vigselringar kan det vara lätt att virra bort sig i djungeln av alla val. Ska det vara vitt eller rött guld, en slät ring eller en stensring, och vilken typ av fattning är snyggast? Alla dessa val gör det svårt att hitta fram till rätt ringar. Ett sätt att göra det lite enklare att välja rätt vigselringar är att utgå ifrån den livsstil ni har och anpassa valet efter det.

Att gifta sig är ett stort steg i livet och att köpa vigselringar är kanske ett av de allra viktigaste köpen. Vigselringarna ska hålla för daglig användning, sitta rätt och vara vackra att titta på. Dessutom måste de också kännas ”rätt” för att kunna symbolisera kärleken mellan dig och din partner. Här får du några bra tips när du ska köpa vigselringar så att ringarna håller livet ut.

Olika livsstil ger olika slitage

Alla material slits med tiden, och guld är inget undantag trots att det är ett på alla sätt hållbart material. Varje gång du stöter i ringen mot något hårt, när du diskar eller greppar ett verktyg i trädgården så nöts lite av metallen bort. På ett år kan vigselringen nötas ned så att det ger märkbart utslag på vågen, något som Svenska Dagbladet uppmärksammade i en tidningsartikel. Hur stort slitage som uppstår beror på hur mycket du använder händerna. Har du ett mycket aktivt liv där du greppar, lyfter och arbetar blir det naturligtvis ett större slitage än om du lever ett stillsamt liv.

Välj ringar som passar

Ett bra val för dig som arbetar mycket med händerna är att välja en ring med kraftig utformning eller en helt slät ring vilket är en tidlös klassiker. Föredrar du en mer sirlig design kan du med fördel göra det till en vana att ta av dig ringen när du arbetar. Då är det viktigt att ringen är lätt att ta på och av. Använder du inte händerna så mycket till vardags kan du med enkelhet välja ringar av alla olika slag.