Att hitta en speciell present till sin bästa vän, sin kärlek eller sin familj är inte alltid det lättaste. Ibland känns en pryl så futtig och onödig, och kanske har personen i fråga inte ens önskat sig något speciellt? Kanske har personen allt redan? Vi ger bort så mycket onödiga saker, så kanske ska du istället överraska någon genom att ge bort en resa med ett speciellt tema? Det är kul, personligt och blir garanterat ett minne för livet för er båda.

Köp en sportresa eller en vinvandring

Är din flickvän eller pojkvän galen i fotboll? Varför inte åka till England och gå på Premier League? Det blir garanterat en härlig upplevelse för er båda. Eller är det snarare bäst kompisen du ska ta med? Vilken Premier League-supporter som helst skulle hoppa i taket av en sådan present. Du hittar fotbollsresan, och en hel uppsjö av en massa andra sportresor, på Olka.se.

Om  sport  inte är din grej så kanske en vinvandring i Italien passar bättre? Eller varför inte låta er bli överraskade av Tysklands vinodlingar och vandringsvägar? Vinvandringar passar perfekt som en romantisk weekend med din älskade, och är garanterat en uppskattad upplevelse!

Att tänka på inför resan

Det är som sagt riktigt kul och uppskattat med upplevelser och specialresor! Men det finns några saker som du bör tänka på innan du bokar:

  • Kolla almanackan! Försök på något sätt att få tag på presentmottagarens almanacka. Det är tråkigt om du bokar och betalar en resa som ni sedan inte kan åka på. Ta en helt fri helg och se till att den hålls helt fri. Kanske kan du be någon annan boka upp helgen med din vän, så att presenten inte avslöjas?
  • Välj något som båda kan njuta av! Det är inte kul att åka på vinprovning om man inte tycker om vin. Tänk på er båda när du bokar, eftersom det kommer att göra upplevelsen så mycket bättre om ni har kul tillsammans.
  • Välj rätt årstid! Se till att åka på specialresan under en årstid som förhöjer er upplevelse! Ska ni på ridresa? Se till att inte välja en för varm eller regnig period. Kolla upp vädret för årstiderna i just det land ni ska åka till.