Att ge bort presenter är alltid ett bra sätt att förgylla någons dag på, oavsett hur stor eller liten anledning som ligger bakom. Att hitta inspiration och presenttips som passar mottagaren är dock lättare sagt än gjort. Det finns troligen ingen present som passar alla, men det finns en presentkategori som passar de allra flesta, om inte till och med alla.

De flesta tycker om att ha roligt, och en rolig present kan ljusa upp svåra tider eller bara förgylla den redan roliga tiden ännu mer. Därför passar det att ge bort roliga prylar till såväl stora som små och oavsett om mottagaren är en släkting, vän, arbetskamrat eller partner till dig.

Hitta rätt present

Vad gäller roliga presenter, bör du dock fundera över vilken typ av humor mottagaren har. Mor- och farföräldrar, barn eller partner kanske inte har samma humor då den skiljer sig väldigt mycket från person till person men även åldersmässigt.

Men bra presenter som passar de flesta är:

  • Mugg med rolig text/motiv
  • Roliga strumpor
  • Doftljus med humoristiskt motiv
  • Personliga nyckelknippor

Det är svårt att få för många av sådana presenter då de både kommer till praktisk användning och ger ett leende genom ett roligt motiv eller en humoristisk text. Kanske hittar du till och med något som går i en mer privat anda och påminner om något du och presentmottagaren brukar skämta om. Det kan även kännas både roligt och personligt om presenten har något med ett intresse att göra. Om flickvännen spelar mycket Xbox kanske ett par glas med sådant motiv kan vara något? Eller ett quiz om bilar om morfar har det intresset? Det är många som har ett intresse för hus på hjul, så kanske finns det någon du känner som skulle uppskatta en nyckelring med husvagnsmotiv? Därutöver finns det skämtartiklar och artiklar som kanske lämpar sig mer för barn eller för personer med låg humor eller som verkligen förespråkar det roliga framför det lite tjusigare i livet.

Går alltid att hitta billiga roliga presenter

En annan fördel med roliga presenter är att de finns i många prisklasser. Det finns roliga presenter för tjugo kronor, så det går att hitta något billigt för alla åldrar. Billiga roliga presenter är alltid en fördel, men kanske speciellt när du bara vill köpa något litet för att pigga upp tillvaron för någon trots att det egentligen inte finns något speciellt att fira.

Slå in paketen

När du varit i väg och shoppat eller fått hem presenten du beställt online, återstår en sak. Paketinslagning är troligen lite av en vattendelare, antingen ser du fram emot det eller önskar att du kunde slippa undan. Du kan börja med att ta bort prislappen från presenten innan du slår in den. Sedan kan du slå in paketet enkelt eller lite roligare, kanske i en form som inte alls stämmer överens med presenten i sig. Det kan vara roligt om det inte går att gissa sig till vad som finns i paketet. Du kan även välja presentpapper med någon form av figurer och göra det personligt och roligt genom att klistra på ansikten på mottagaren eller dig själv. Vill du göra det enkelt men ändå ge inslagningen något extra kan du sätta på klistermärken eller köpa ett roligt vykort.