En av de största festdagarna i mångas liv är bröllopsdagen. Vi svenskar lägger rätt mycket pengar på våra bröllop och det är framförallt för att göra både ceremonin och festen helt oförglömlig och perfekt.

brollop-kyss

54 000 kronor lägger svenska brudpar i snitt på sitt bröllop, skriver Expressen. Detta visar siffror från en av de större bankerna. Och siffrorna visar även att det är hela 11 procent som lägger mer än 100 000 kronor på sitt bröllop. De här summorna kan låta väldigt stora, men alla som någon gång har planerat ett bröllop vet att kostnaderna snabbt drar iväg. Bröllopsdagen är för många en utav de största dagarna i livet och då vill man självklart att allt ska vara perfekt. Det finns dock de som lägger under 10 000 kronor på sitt bröllop, och faktiskt kommer 21 procent av de svenska paren under den summan.

Boka lokal tidigt

Oavsett om man väljer att lägga lite eller mycket pengar på bröllopet är vissa saker nästan ett måste om man både vill ha en ceremoni och en fest. Och för att ha allt det som är viktigt på plats kan det vara bra att börja planera i god tid. På brollopsmagasinet.se kan man läsa att man kan lägga upp en plan på vad som ska göras när. Planeringen kan börja ett eller ett och ett halvt år innan och sluta efter bröllopet. Det som man måste bestämma redan över ett år innan bröllopet är vilken lokal man ska vara i. De flesta bröllopslokaler blir nämligen uppbokade långt i förväg och då gäller det att vara ute i god tid om man vill få den lokal som man drömt om.

Se över gästlistan brollop-vigsel

Något annat som kan vara bra att bestämma långt i förväg är vilka personer som man vill bjuda på bröllopet. Här kan man även bestämma om man vill ha ett stort bröllop med alla vänner och bekanta inbjudna, eller ett mer intimt bröllop med bara den närmsta släkten inbjuden. När man har bestämt sig för en gästlista gäller det att skicka ut inbjudningskorten så fort som möjligt. Fina inbjudningskort kan man hitta på nätet, exempelvis på en sida som calligraphen.se. Om man ser till att bjuda in alla i god tid finns det större chans att folk inte har bokat upp sig på annat och har möjlighet att komma på bröllopet.

Välj tema på bröllopet

När det kommer till detaljer som klänning, blomsterarrangemang, mat och bröllopstårta kan man bestämma dessa saker lite närmare in på bröllopet. Dessa saker behöver nämligen inte bestämmas med lika lång varsel och dessa kanske man även vill tänka genom rätt noga och länge. För att göra alla val i processen lättare kan man välja att ha ett temabröllop. Har man ett temabröllop så går allt som har med bröllopet att göra i samma tema, vilket verkligen underlättar. Några exempel på teman på bröllopet är:

  • Vinterbröllop.
  • Bröllop med Harry Potter-tema. Läs mer.
  • Vintagebröllop.
  • Bröllop med skogstema.
  • Bröllop med cowboytema.
  • Strandbröllop.