Ett kalas som står för dörren är alltid roligt att planera till. Gör din tårta och presenter till något unikt och beställ ett tryckt motiv som grädde på moset. Perfekt att ha i blickfånget på bordet och för att glädja födelsedagsbarnet i fråga.

Beställ en födelsedagstårta för kalaset och gör motivet till något utöver det vanliga. För att få en personlig tårta eller kanske rent av designa din egen bild, kan du besöka dintarta.se och hitta de mest underbara motiv som finns att tillgå. En personlig prägel på både mat och kalastema gör att gästerna känner sig välkomna och att födelsedagsbarnet får vara i fokus hela dagen.

födelsedagstårtaHur görs ett motiv på tårtan?

Du kanske undrar hur i all sin dar en ätbar tårta eller cupcakes kan se ut som om du målat på dem eller tryckt dit ett fotografi. Faktum är att det finns något som kallas för livsmedelsfärg och som kan tryckas på till exempel marsipan eller sockerdeg för att återge samma effekt som på ett vanligt papper. Skillnaden är givetvis att det är ätbart och ofarligt. Med andra ord är det du själv som gör bilden genom ett foto eller en målad bild som du kan leka runt med och redigera på Photoshop innan du skickar in den för tårtbeställning.

Samma bild kan sedan användas till pappersomslag, muggar och annat kul som du vill skylta med på kalaset. Dessa trycks dock upp med vanlig tryckfärg, eftersom du inte är avsedd för att äta upp en mugg…

Få till bästa bilden

Vilken bild ska du då välja och hur ska det se ut? Beroende på vem det är som firas, kan du göra bilden annorlunda, lägga till en dos humor eller några extra gulliga ord vid sidan av bilden. Kanske fyller ditt barn 1 år. Ett tips är då att varva bild med kärleksfull text. Ska du däremot fira en student eller en äldre familjemedlem, alternativt en kompis, så är det tillåtet att skoja till det lite. Gör en knasig gruppbild från ett semesterminne eller välj ett motiv utefter tema. Se bara till att inte gå över gränsen. Utöver bilder kan du även beställa detaljer som personligt tårtljus eller små lekfulla detaljer.