Att sy sina egna utklädningskläder är ett roligt och kreativt sätt att skapa oanade maskeradkläder och liknande. Är ditt barn en teaterapa eller är det du själv som ska ha en personlig outfit till nästa maskeradfest? Ta fram din gamla symaskin och beställ hem tyger från nätet, det är inte så svårt som du kanske tror!

När du ska sy dina egna kläder är det en god idé att beställa tyger i bra kvalitet, det är också en fördel om du har ett stort utbud att välja bland. Spana in rosahuset.com/ som är ett perfekt ställe för dig som letar tyger till alla möjliga tillfället. När du väl har dina tyger är det inte så svårt, här går vi igenom hur du kan göra.

Börja enkelt med billiga tyger

Är du helt nybörjare på att sy egna maskeradkläder är det bra om du börjar med att beställa hem billiga tyger för att träna din förmåga att sy något på symaskin. Egetnligen är det inte så svårt, men det är bra om du har grundläggande kunskaper. Dessa kan du få genom att kolla tutorials på internet eller bjuda över en kompis som kanske har lite koll på hur man gör.

Ett tips är att inte beställa hem för slingrigt och tunt material. Det är betydligt svårare att sy på material som är flygigt än material som är lite grövre. När du sedan börjar sy är det bra att du lämnar marginal till misstag, till exempel om du ska sy en kjol och vill beställa hem passande mängd tyg. Kom ihåg att det kan behövas att du gör om ett par gånger, så beställ hellre för mycket än för lite. Här kan du få ytterligare tips om vad som är bra att tänka på i den här processen. Vill du få lite enklare mönster och tips på hur du syr byxor eller liknande kan du spana igenom den här listan.

När du väl kommit igång kommer du inse att sy kan vara både meditativt och bra för att motverka stress och liknande. Läs ett exempel om det här.