ett par blåa crocsPresenter är något som man både får och ger, om en present är bra eller inte är oftast beroende på hur pass kreativ man är.

Ur kreativiteten kommer idéer som gör att den perfekta presenten får den perfekte ägaren, saker som de ofta inte skulle köpa själva och oftast inte ens vet att de behöver. Ta ett par feta foppatofflor exempel, inte många väljer att köpa ett par åt sig själva då de kan ha ett dåligt rykte, likt de sköna ugg bootsen.   Men väl i ens ägo så är foppatofflorna en av de bästa skorna som man kan bära, de är bekväma och enkla att sätta på sig och det är egentligen inte konstigt att de flesta har ett par på husvagnssemestern.

Presenter som överaskar

Ett klädesplagg, en kökspryl eller vad det än må vara kan bli en riktigt fin present som det ligger lite tanke bakom. Tricken som man kan komma ihåg inför en presenthandling är:

  • Har personen sagt att denne behöver något?
  • Anser du personen behöva något, oavsett om denne är medveten om det eller inte?
  • Gå inte efter vad du själv skulle vilja ha som man ofta gör, hitta något originellt som passar den personen som skall få presenten.
  • Om man inte kommer på något och känner att det helt står stilla i idéverkstaden så är en kontakt med närstående en bra väg att gå. Fråga vad som kan tänkas behövas och framförallt vad de ska köpa.
  • Om presenter är perfekt men för dyr så är det en smart idé att slå sina smala plånböcker ihop och tillsammans få råd med en riktigt fantastisk present.