TV-reklamerna kämpar mellan att få oss att vilja ha mjuka presenter och sedan i nästa 30-sekundersreklam få oss att det är de hårda klapparna som är bäst.

HUI har i år igen utsett årets julklapp. Från bakmaskiner och matkassar har det nu blivit dags för hörluren att ta plats i rampluset och fylla upp butikshyllorna. Att lyssna är det nya läsa, och att vilja ha bra ljud är lika viktigt som att ha bra bild på TV:n. Vi blir mer och mer kräsna så de hörlurar som följer med när vi köper ny iPhone (som vi gör varje vecka för att hänga med i alla nya modeller som kommer) byts snabbt ut mot nya bättre och skönare.

Vi ger hellre än får

Lyckan av att se andra som blir glada över något man köpt är en fin känsla i magen. En känsla som är så pass stor hos oss Svenskar att vi hellre köper och ger bort julklappar än att få själv. Enligt en undersökning tycker bara 10% av svenskarna att det är roligare att få än att ge bort. Men, om alla ger hellre än att få så betyder det ändå att vi får väldigt många julklappar – vilket är kul, och får oss att framstå som mindre snåla.

iPhone

I höst kom den. Mobilen som de flesta väntat på och suktat efter. Mobilen med stort M och som väldigt många kommer få i julklapp. Även om den är större och nästintill lika dan som 4S så finns det ingen tvekan om att det är en helt annan skillnad att äga en 5:a. Prylnördar är vi nästintill alla. Man kunde kanske hoppas på att den nya modellen skulle vara lite mer tålig. Men, liksom nästan alla Apples produkter är det den snygga designen som är i fokus, så det gäller att ta hand om sina ”bebisar” och inte använda dem vårdlöst. Men som tur är finns iphone och ipad reparation. En annars bra present om du inte har den största plånboken.

  • iPhone 5 – ”det största som hänt iPhone, sedan iPhone” nackdel är annorlunda sladd för laddare.
  • iPhone 4s – Siri, ansiktsigenkänning och objektiv med fem element
  • iPhone 4 – Du kan ringa och sms:a.