Att ge bort presenter och julklappar är i många fall betydligt svårare än vad det kan verka som. Man vill ge bort något som personen kommer att bli glad för. En present som stämmer överens med intressen och personligheten. Samtidigt vill man inte ge bort en present so inte kommer att komma till användning.

Vad många inte vet är saker man kan äta faktiskt är den perfekta presenten. Under julen kan man göra goda kolar, som man slår in i en vacker ask. Man kan också göra sin egen saft eller varför inte sin egen marmelad. Allt man behöver är ett bra recept som grund och sedan en fin och festlig inslagning. Hos Matklubben hittar man det första, nämligen recepten.

Ge bort en vacker sillburk

Ingen text om mat kan skrivas utan att det också delas ett frestande gott julrecept. Apelsinerna är passande nog som godast under vintern, där för är det den svenska julklassikern sillen, som i detta recept, får stifta bekantskaps med den söta citrusfrukten. Ett möte som snabbt visar sig bli en favorit på julbordet. Den färdiga sillen, inslagen i en vacker glasburk är också en perfekt present att ge bort till andra. Antingen som en gå bort-present till värden eller som en present under granen.