Julen står för dörren och flera företag har redan haft sina julbord och de anställda har börjat gå på semester för att så småningom hänge sig åt julfirandet med familjen – men vad ska man egentligen köpa för presenter till vuxna? Den bästa vuxenpresenten måste nog ändå vara en flaska gott vin.

Different styles of wine and beer in their bottles, backlit, copy space

Det finns flera tillfällen då vi förväntas ge bort presenter till varandra, och när har tidningen Metro sammanfattat i en smart lista så att man slipper komma tomhänt på tillfällen som egentligen kräver en present. Men vad ska man ge bort? För visst kan det vara svårt att komma på vad exakt man ska ge till alla, speciellt om det är till en annan vuxen som presenten ska ges till. Men visst finns det en enkel lösning till den som har svårt att komma på vad exakt man ska köpa till alla – och det är att ge bort vin. Hos till exempel Vinbutiken finns en hel uppsjö av spännande viner som är lite roligare att ge bort än när man till exempel kolla på Systembolagets hemsida, och visst ska det väl vara en lite roligare flaska än ett 50-kronors vin från systemet när det är present! Ett tips nu i jul är också att spana in Dagens Nyheters lista på vilka viner som passar bäst ihop med den traditionella julmaten såhär års, så den kan också vara bra att spana in innan du går vidare och bestämmer vilka viner du ska köpa – kolla vilka druvor vinet innehåller och leta efter liknande.

Andra presenter till vuxna

Självklart är det inte bara vin som passar som en riktig vuxenpresent. Det finns en hel del andra saker man också kan ge bort. Något som till exempel Nyheter24 tipsar om är lyxiga klappar som inte är ansträngande för plånboken att köpa. Bland annat tipsar man om produkter såsom guldolja som ger kroppen lyster och ett skimmer av guld, ett fint nattlinne till livsnjutaren som gillar långa sovmorgnar eller varför inte köpa både ett fint vin och en vacker vinkaraff – på så vis kan du till och med servera ett billigt vin i lyxförpackning och ingen märker något alls, för de ser ju inte vinflaskan och dess etikett på detta vis!