”Krispigt vitt” och ”ljusa pasteller”, orden kan få den modemedvetna och shoppingsugna att gå under. Men hur ska man egentligen tänka när alla räkningar är betalda och du inser att det inte blir mycket pengar över till den shopping du hade önskat? Här kommer vi med några riktigt bra sparråd för den som vill handla trendigt, men billigt. 

Tidigare har vi tipsat om att leta efter erbjudanden och rabatter online och det är utan tvekan det bästa sättet att dra ner på ens kostnader när man shoppar. Även om många av oss drivs att shoppingimpulser och älskar att handla spontant, så är det här en vana det är dags att göra lite avkall på… Tyvärr! Men det finns ju så mycket fördelar med att jämföra, jaga reor och rabatter och erbjudanden att det lönar sig enormt i längden. Varför inte prova att göra som alla shoppingproffs gör? Avsätt en månad åt att försöka. Utmana dig själv på följande sätt: om du hittar något snyggt, så måste du hitta stället där du kan få plagget ännu lite billigare.

Att jämföra är att spara

Det låter som en gammal devis från en riktigt tråkig person, men det är ju sant. Eller hur? Innan du bestämmer dig för att låta dig svepas med i din spontana shopppinglusta: jämför!

Ett annat mycket bra sätt att spara pengar på är faktiskt att göra lite research innan. Innan det är dags för dig att dra på dig shoppinghandskarna: spana in och läs på ordentligt i modemagasinen. För trots att det låter som en fälla kan de komma med mycket bra tips på var man hittar billiga varianter. För många kanske det känns som att man hamnar i en shoppinghärva av att gå runt och konsumera modenyheter, men å andra sidan blir du kanske också mer säker på exakt vad du är ute efter. Och när du vet exakt vad det är du vill ha, kommer det också vara enklare att säga nej till det som du kanske inte vill ha lika mycket!

Det sista tipset, inte helt otippat: handla second hand!