Den mest kusliga högtiden av alla är på intågande, nämligen halloween. Med halloween kommer en del temafester och roliga stunder. Men hur anordnar man en halloweenfest och vad ger man i present till den som har festen? Vi ger er tipsen som ni kommer behöva för att göra högtiden till den roligaste på länge!

Heidi Klums halloweenparty

Den som enligt tradition kommer att anordna den bästa halloweenfesten i år, är förmodligen den gamla fotomodellen och numera programledare, Heidi Klum. Sedan femton år tillbaka har hon anordnat ett party för att fira halloween. På halloween i USA har de inte riktigt samma tradition vad gäller utklädnad som vi har i Sverige. Här klär alla ut sig till något läskigt och något som är förknippat med Halloween, som till exempel en häxa eller en zombie. I USA kan man däremot klä ut sig till precis vad man vill och endast fantasin sätter gränser. Den som satsar mest på sin utklädningsdräkt på Heidi Klums fest, brukar vara värdinnan själv. Hon brukar ofta sminkas till oigenkännlighet. Några exempel på dräkter som hon haft genom åren är gammal dam, apa, korp, Shiva och orm i Edens trädgård. I ett bildspel på Svenska Dagbladet kan man se förra årets utklädnad, samt några från föregångna år.

Hitta presenten till festen

För alla som ska på en halloweenfest kan det vara svårt att komma på en bra present att ge värden eller värdinnan. Man vill ju att presenten ska ha något med halloween att göra. Ska barnen gå på ett halloweenkalas kan en bra idé vara att köpa en docka eller ett tillbehör från den kända serien Monster High. Serien är nämligen inspirerad av skräck och monster. Man hittar prylar från serien här http://www.storochliten.se/varumarken/monster-high. Ska man på en lite mer vuxen fest kan ett gott vin med höstkaraktär vara ett bra val. Halloween är ju trots allt vår enda högtid på hösten.

Anordna den bästa halloweenfesten

När man ska anordna en fest med halloweentema, kan man tänka som hur man skulle planera vilken annan fest som helst med tema. Jnytt har pratat med en av de största festfixarna Michael Bindefeld och frågat honom om några råd för att ordna en bra fest.

  • För att få alla inbjudna att komma, måste inbjudningarna skickas iväg i god tid. Hur man vill skicka inbjudningarna är upp till var och en. Men det är alltid trevligt att skicka inbjudan via posten.
  • Har man en fest hemma kan man utnyttja sina kontakter till att hjälpa med olika åtaganden. De kan bland annat hänga upp gästernas kläder, fylla på diskmaskinen och ställa fram mat.
  • Ha gärna mer mat än du tror att ni kan äta. Man vill inte riskera att maten tar slut och folk får gå hem hungriga.
  • När man skriver gästlistan får man inte vara rädd för att bjuda in olika typer av folk. Då blir det roligare stämning och bättre konversationer.

Vid en temafest som ett halloweenparty, kan man låta själva temat synas i framförallt dekorationer och hur de inbjudna ska komma klädda. Men det kan även synas i vilken mat man serverar. Speciellt när det kommer till halloween, är det lätt att gå lös i stylingen av maten. På ICAs hemsida kan man ta del av massor av olika roliga recept.