När det är dags att ställa till med kalas finns det en del saker man behöver tänka på. Vilka ska du bjuda? Vad ska du ha för tema? Ska du ha festen hemma eller hyra en lokal? Här kommer allt du behöver veta för att festen ska bli en succé.

Det första du behöver fundera över när du ska anordna ett kalas är var du ska ha det. Du kan ha det hemma eller hyra en större festlokal. Om du ska bjuda in många gäster rekommenderas det att hyra en lokal för att alla ska få gott om plats. För att de ska bli en riktig feststämning är det kul att dekorera lokalen efter ett festligt tema. Olika dekorationer kan du hitta till exempel på https://kalasdekorationer.se/. Roliga teman är bland annat 20 – talet, kändisar och djungeltema.

Lycklig grupp av barn som har kul på födelsedagsfestVilka ska man bjuda?

När det kommer till vilka du ska bjuda på ditt kalas så är det naturligtvis något du avgör själv. Du ska bjuda personer som du vill fira med och tycker om att umgås med. Om du ska ha ett barnkalas för ditt barn där ni inte ska bjuda alla i klassen är det viktigt att komma ihåg att bjuda in på ett diskret sätt så att ingen känner sig exkluderad. Det finns barn som aldrig blir bjudna på kalas så försök att även inkludera dem.

Fixa kalaset själv

Att har ett kalas kan bli väldigt dyrt vilket gör att många kanske undviker det. Men det behöver inte nödvändigtvis bli så dyrt. Fixa så mycket som du kan själv som till exempel baka din egen tårta. Ha kalaset hemma och gör det festfint med lite dekorationer istället för att hyra en lokal. Om du känner att du inte har råd med till exempel ett kalas för ditt barn som fyller år eller ditt barn som tar studenten så finns det frivilliga som hjälper till med kalas på till exempel Facebook.