Vet du inte vad du ska ge bort till din förälder, ditt syskon, din partner eller din bästa vän? Då kan det vara en god idé att ordna ett kalas istället! Det är definitivt något som alla födelsedagsbarn uppskattar, oavsett ålder. Överraskning eller inte, det avgör du – men se till att det blir en fest att minnas både för jubilaren och för gästerna!

Planering inför festen

Att planera en fest kan vara nog så svårt. Och att planera en överraskningsfest kan vara ännu knepigare eftersom det ibland dyker upp problem som man inte alls räknat med. Till exempel kan födelsedagsbarnet börja planera egna saker inför födelsedagen, och kanske till och med börjar boka saker och köpa grejer till en eventuell fest. Men ha bara is i magen och styr  försiktigt av planerna. Prata med födelsedagsbarnets vänner och se till att alla är med på att hålla masken. Be dem att hjälpa dig styra av saker och hålla koll så att ingenting oväntat händer.

Om du ska göra en överraskningsfest måste du bjuda in födelsedagsbarnets vänner. Ett fint och lyxigt sätt att göra detta på är att designa egna inbjudningskort. På cupcard.com hittar du allt du behöver! Där kan du också göra gratulationskort. Se till att bjuda in långt i förväg så att så många som möjligt kan komma. Bästa känslan är om födelsedagsbarnet ser alla sina vänner samlade!

Ha ett tema för festen

För att få kalaset så lyckat som möjligt kan det vara bra att utgå från ett tema. Välj gärna ett som födelsedagsbarnet kan relatera till. Kanske älskar han eller hon Spanien? Satsa på tapas och sangria, och låt salsamusiken flöda ur högtalarna. Eller gillar födelsedagsbarnet maskerad? Fixa en utklädnad till henne eller honom och se till att alla gäster anstränger sig till det yttersta för att klä ut sig.

Att utgå från ett tema gör kalaset både enklare och roligare, både när det gäller vuxenfester och barnkalas!

För att lyckas med festen bör du checka av dessa saker:

  • Bjud in alla födelsedagsbarnets vänner och se till att ingen blir glömd! Speciellt noga måste du vara om det är en överraskningsfest där födelsedagsbarnet själv inte är med och bjuder in.
  • Var ute i god tid med inbjudningarna så att så många som möjligt kan komma.
  • Ta hjälp av andra med både matlagning, pyntning och hur själva överraskningsmomentet ska fungera.
  • Kolla födelsedagsbarnets almanacka noga så att det inte krockar med något viktigt!
  • Håll kontakt med folk på säkra, skyddade forum så att födelsedagsbarnet inte råkar se.
  • Utgå från ett tema när du planerar kalaset!