Barndop är en fin tillställning som många föräldrar väljer att anordna för sina barn. Det blir oftast en härlig dag då man klär upp sig och firar att barnet har kommit till världen, och då är det också obligatoriskt att ge en gåva till barnet som tecken på ens omsorg. Men att ge gåvor till en bebis är inte det lättaste, och därför är det många som letar efter bra tips på doppresenter.

11260128--Det är inte längre bara skedar, spargrisar och skallror i silver som gäller. Nu vill vi köpa personliga och användbara presenter som barnet faktiskt kan ha nytta och glädje av, skriver Arbetarbladet. En favorit hos många är kläder, leksaker, sparpengar eller barnböcker.

Några tips på doppresent till pojke är gungdjur, sparkbil, morgonrock eller en nalle. Precis samma presenter passar såklart flickor också, för små barn mår bäst av att få så könsneutrala leksaker som möjligt. När barnen är så små vet man ju inte om de gillar att leka med dockor eller om de hellre vill åka runt med bilar på en bilbana, och därför kan man ge neutralare presenter som inte förutsätter att barnet är på ett visst sätt.

Vad ger man i doppresent? Det finns ju en gräns för hur många dopskedar barnet har nytta av.

En doppresent behöver inte heller vara så dyr. Om man har en tanke bakom presenten spelar det inte så stor roll vad det står på prislappen. Alla kanske inte till exempel kan mäta sig med den doppresent som prinsessan Leonore fick. Prinsessan fick nämligen ett litet föl, som döptes till Haidi af Gotland, enligt en artikel i Norran. Namnet passar ju väldigt bra med tanke på att Leonore är hertiginna av Gotland. Men för alla oss som inte har råd att köpa en häst till bebisen så passar en gosedjurshäst kanske lika bra egentligen.