Det kan vara både dyrt och svårt att hitta den perfekta presenten. Vill man ge bort en present som är helt enligt ens egen smak måste man nästan göra den själv – och det går faktiskt helt utmärkt!

3763903-garn-med-farg

På allehanda.se tipsar man om den perfekta gå-bort-presenten, nämligen en skivskål. Skålen görs på en gammal LP-skiva och att pyssla ihop skålen passar både barn och vuxna. Har man barn som är sju år eller äldre kan de i princip göra hela processen själva. Det enda som behövs för att göra den pyssliga skålen är just en LP-skiva och ett par diskhandskar samt en form att forma skivan med. Skålen görs genom att man lägger in en skiva på en ugnssäker form i ugnen på 150 grader. Efter bara någon minut i ugnen börjar skivan krokna och då är det bara att ta ut den och forma den som man vill.

Pyssla ihop presenten

Just att pyssla ihop och skapa sin egen present är riktigt trevligt. Dessutom får man lov att ge bort en present som verkligen är personlig och som det ligger omtanke bakom. Presenten kan skapas av alla möjliga typer av pyssel och vill man inte återanvända något man har hemma kan man surfa in på exempelvis Skapamer, som har mängder med olika fina pysselsaker. Det som är så oerhört bra med att pyssla en present är just att presenten blir personlig men den blir även oftast billigare än om man skulle köpa en klar och dessutom är det rätt enkelt och väldigt kul, skriver hd.se.

Var pysslig vid inslagningen

Känner man sig inte speciellt händig och tycker att det är alldeles för komplicerat att göra en hel present på egen hand, kan man i alla fall pyssla ihop en fin inslagning.

”Se efter vad du hittar i gömmorna hemma, och leta fram roliga saker att göra spännande paket av. Ta vad du har; använd handdukar eller tidningar att slå in med, eller inspireras av Maria Montazami och dekorera paketen med tofsar.” Läs mer.