”Vad är en bal på slottet”, suckar askungen. Likaså kan man sucka och säga ”vad är ett kalas utan gasballonger. För de mindre barnen handlar det om färg, ljud och stoj. Det ska vara serpentiner, visselpipor och gärna vattenfärgsmålning. Att ”barn är ett folk som bor i ett främmande land” finns det inga tvivel om när man besöker ett barnkalas. Det blir även viktigare för föräldrarna att gå all-in och leverera ett kalas som uppfyller de förväntningar barnen har, men även får föräldrarna till de andra barnen att känna avund. För den rådande trenden är att lägga ner mer pengar på kalas än vad man kanske lägger ner på presenterna. Vilket kan tyckas konstigt. Sedan ska man gärna förflytta sig utanför hemmet och in i någon häftig byggnad. Gärna till Slottet och Livrustkammaren som Helena Anderssons barn:

”Själv är jag egentligen emot den här trenden att kalasen blir dyrare och finare. Men jag är ­intresserad av vårt kulturarv och tycker att det är jätteroligt att barnen får komma hit – inte för att lära sig något utan för att de ska få uppleva den spännande miljön.”

Fixa festen hemma

Men, att slå på stort hemma kan kännas mer intimt och du behöver inte oroa dig för att barnen ska ha sönder något eller vara överbeskyddande. Låt ditt barn bli involverad: baka tårtor tillsammans, gör egna bordsplaceringar och fyll påsar som ni kan ha till fiskedammen. På www.gasballonger.se/ballonger-med-tryck kan ni tycka upp fina ballonger så alla vet vart de ska och vems stora dag det är.