Har du en vän eller kollega som fyller år är det alltid trevligt med uppvaktning. Det behöver inte handla om att köpa dyra presenter eller att ordna stora kalas utan räcker gott med ett fint kort och kanske en liten gåva för att glädja födelsedagsbarnet. För den som blir uppvaktad är det roligt att bli ihågkommen och för dig som uppvaktar ett tillfälle att visa kärlek och omtanke.

Hur du än tänker göra med uppvaktningen är det viktigt att skaffa ett noga utvalt grattiskort och att allt presenteras på ett flott sätt. Kortet kan stå framme under en lång tid framöver som ett trevligt minne för mottagaren och därför är det extra kul om det är välgjort. Det finns massor av motiv för alla åldrar som gör din uppvaktning unik och uppiggande, exempelvis

  • Vackra blommor och tårtor
  • Färggranna designer av djur
  • Champagneflaskor
  • Tryck med guld och glitter

Slå in snyggt

En annan viktig del av uppvaktningen är hur du slår in presenten och hur du presenterar allt. Med ett kul presentpapper tas uppvaktningen till nästa nivå, och du kan ackompanjera allt med en enkel blomma eller kanske en cupcake med ett ljus i. Om du känner att du inte är så bra på att slå in paket kan du istället välja en fin presentpåse med ett guldsnöre om handtaget. Ett annat, elegant alternativ är att skaffa ett glamoröst tygband och knyta en rosett runt presenten.

Vad ska du ge bort?

Om du inte känner personen så väl eller om det är en älskad vän som redan tycks ha allt kan det vara svårt att veta vad du ska ge bort. Du kan hitta många bra idéer i tidningar och på nätet men också göra det enkelt med ett presentkort.

Det är vanligt att övertänka vad du ska hitta på i present och glömma bort att det är tanken som räknas. Satsa gärna på att ge bort användbara saker som alla behöver men som kanske är lite extra glamorösa, till exempel en handtvål i lyxig design eller en liten korg med olika ekologiska livsmedel som honung, olivolja, nötter och choklad.