Har du idétorka om vad du ska ge till en vuxen vän eller anhörig till jul eller födelsedag? Om du bor i en storstad eller bara känner för att ge bort en värdefull gåva som underlättar i vardagen och har en smula lekfullhet i sig, kan du satsa på en elscooter. Med den kommer mottagaren snabbare till jobbet och kan samtidigt unna sig en smula skoj i vardagen.

Kärleken till elscootrar har fullkomligt exploderat de senaste åren. En elscooter är som en elektrisk version av en sparkcykel och kan hyras på ställen på gatorna i storstäder som Stockholm. Den kan även köpas. En elscooter för vuxna är en perfekt present lagom till jul.

två personer åker elscooterPriset på en elscooter

Om du ska hyra en elscooter i städerna kostar det enbart några kronor per åktur och du laddar ned en app för att ”boka”. Om du istället vill köpa en fin och kvalitativ elscooter för privat bruk brukar den gå på ca 10 000 kronor. Dock finns det många billiga varianter på bara några få tusenlappar. En elscooter är en bra investering som lönar sig i längden och som sannolikt kommer uppskattas av den som får den.

Varför ha en elscooter?

När du vill undvika stressen i tunnelbanan, på bussar eller på trottoarerna kan en elscooter komma väl till pass. Med den tar du dig fram snabbt när du ska till jobbet eller universitetet och får samtidigt vara ute i friska luften. Du kanske också är trött i benen efter mycket gående och vill ta dig fram snabbare.

Elscootern är lätt att parkera och kan stå i garaget eller på balkongen alternativt i lägenheten när du inte använder den. Det är således ett av de mest förträffliga transportmedel som finns. Så varför hyra en när du kan köpa?